bms 2

Building Management Control

Sistemele de management al cladirilor sunt cel mai frecvent implementate in proiecte mari cu ample sisteme mecanice sau electrice. Acestea din urma reprezinta in mod tipic 70% din consumul de energie al unei cladiri astfel, sistemul de management al unei cladiri devine o componenta esentiala pentru gestionarea cererii de energie.

În plus fata de controlul mediului intern al cladirii, sistemele BMC sunt uneori legate la alte sisteme de securitate, cum ar fi televiziunea cu circuit închis (CCTV), detectoare de miscare sau control, sisteme de alarma de incendiu, lifturi etc.

Sisteme de management al cladirilor integreaza instalatii ce ofera posibilitatea de a controla incinte in mod individual, monitorizarea consumului de energie, imbunatatirea fiabilitatii fabricilor sau cladirilor si reducerea timpului de mententanta.

Avantaje:

  • Economii  operaționale – implementarea eficientă a resurselor poate duce la costuri operaționale reduse.
  • Eficienta energetica – controlul in timp real a sistemelor integrate in BMC se face unor rezultate provenite din analize pe timp mediu si lung pentru strategii de management al energiei.
  • Rapoarte inteligente – Pot fi extrase informatii despre modul de functionare a unui singur sistem, inclusiv istoric al acestuia