maintenance

 

Mentenanta diferitelor echipamente are scopul de a asigura functionarea la capacitate maxima a acestora pe toata durata vietii lor. Aceasta operatie imbunatateste performanta energetica a produselor oferind in acelasi timp confortul dorit.

Curatarea si inlocuirea filtrelor

Mentinerea filtrelor curate este un factor esential pentru a asigura calitatea aerului furnizat, cat si o functionare eficienta a echipamentului. Acesta este un aspect des neglijat intrucat filtrele necesita atentie la intervale de timp.

Curatarea componentelor

Aceasta operatie trebuie facuta periodic. Tubulatura trebuie ferita de praf, mucegai sau alti contaminanti pentru a asigura calitatea aerului interior. Acestea sunt in acelasi timp controlate impotriva scurgerilor care pot provoca mari pierderi energetice

Mizeria si praful depuse pe schimbatoarele de caldura actioneaza precum un izolator. Din acest motiv, periodic se vor inspecta aceste componente pentru a asigura buna lor functionare.

Sisteme de control

Sisteme HVAC sunt controlate de termostate sau alte sisteme mai complexe. Acestea trebuie setate in concordanta cu activitatile desfasurate, dar in cazul unor senzori care functioneaza defectuos echipamentele nu vor mai avea randamentul promis.  Pentru a evita aceste neplaceri, senzorii de umiditate, temperatura etc. sunt verificati la anumite intervale de timp